AvondWielerVierDaagse 2023

AvondWielerVierDaagse 2023 daverend succes!

Van woensdag 15 t/m zaterdag 18 november werd in het voor de gelegenheid omgedoopte Wielerpaleis De Smed in Stiphout de jaarlijkse AvondWielerVierDaagse (AW4D) gehouden.

Dit jaar was de organisatie in handen van Stichting De Stiphoutse Vlooienmarkt en tafeltennisvereniging TTV Stiphout. De stichting AW4D Stiphout hielp hierbij uiteraard ook mee. Namens De Stiphoutse Vlooienmarkt zaten Frenklin van der Burgt, Maarten Clement, Toine de Greef en Hans Rooijakkers in de werkgroep. Zij hebben de nodige uren in de voorbereiding gestoken én uiteraard ook in de uitvoering, waarbij ook Marijke Hüsken 4 dagen actief was.

Op 4 hometrainers gingen in totaal 16 ploegen met elk 2 renners de sportieve strijd aan op de onderdelen sprint (500 meter), achtervolging (750 meter) en de koppelkoers (1000 meter). Ook TTV Stiphout had 2 renners, jeugdspelers Ryan Sanders en Geert Sannen, die voor team ‘Grevelinck’ uitkwamen. Zij deden het, zeker voor een eerste deelname, heel goed en hielden er nog een mooi bedrag aan over. Beste ploeg was het team van MFC De Smed, sprintkeizer werd Daan Verbakel van MFC De Smed en sprintkeizerin werd Nina van Oorschot van Van Oorschot Timmerwerken.

Voor de organiserende stichting en vereniging was het doel, naast het neerzetten van een geweldig dorpsevenement, natuurlijk ook het behalen van een zo hoog mogelijke opbrengst. Die opbrengst werd behaald door het zoveel mogelijk binnenhalen van sponsors van ploegen, adverteerders, zaalreclame en donaties. Maar ook door veel loten te verkopen voor de loterijen en geld op te halen met de veilingen via Amerikaans opbod. Veel mooie prijzen waren te winnen, waaronder weekendjes weg, een stofzuiger, laserprinter, boodschappenpakketten, vip-tickets voor Helmond Sport, dinerbonnen etcetera. Gelukkig waren er veel vrijwilligers, want die handjes waren hard nodig! En met succes: in totaal hebben we een bedrag van € 7.777 met dit evenement verdiend! Dit wordt gelijk verdeeld onder De Stiphoutse Vlooienmarkt en TTV Stiphout.

We kunnen het geld goed gebruiken, want we willen een nieuwe opslagruimte om spullen te bewaren voor verkoop via Marktplaats of de eerstvolgende vlooienmarkt. Noteer alvast 1 en 2 juni 2024 in de agenda voor de vlooienmarkt want er zijn dan weer veel vrijwilligers nodig. En iedere vrijwilliger is geld waard, want de opbrengst van de vlooienmarkt gaat voor de helft naar de verenigingen die vrijwilligers leveren.

De Stiphoutse Vlooienmarkt dankt:
- stichting AW4D Stiphout dat wij dit evenement mochten organiseren én hun onmisbare hulp hierbij
- TTV Stiphout voor het mede organiseren. Zonder hen was het niet gelukt!
- alle sponsoren die ervoor hebben gezorgd dat we zo’n hoge opbrengst hebben behaald
- alle prominenten die schitterende cadeaus hebben aangeboden voor het Amerikaans opbod
- Niels Vink en Maxime Snellenberg voor hun optreden als special guests op donderdagavond
- Zalencentrum De Smed voor de gastvrijheid deze dagen
- alle renners! Want zonder renners geen evenement
- alle vrijwilligers van TTV Stiphout en De Stiphoutse Vlooienmarkt: geweldig dat jullie dit deden!